Det finns flera saker du kan göra för att sälja mer genom att få kunden att säga ja. Vi ger dig här enkla
tips för att sälja mer.

Få kunden att säga ja med snabba säljprocesser

När en kund kontaktar dig kan det vara avgörande att återkoppla så snabbt som möjligt. Kunden kan ha kontaktat fler företag så svara på mail och ring tillbaka så snabbt som möjligt. Ibland räcker det med att vara först för att få ett avslut.

När du ska skicka en offert är det bra att komma överens om att du kontaktar kunden ett visst datum för att diskutera offerten. Då är det större chans att de hinner läsa din offert, komma fram till om det är något intressant och samtidigt ha offerten färskt i minnet när du ringer. Finns det önskemål om ändringar kan du snabbt skriva en ny offert eller ett avtal och bestämma ett nytt datum igen.

Få mer träning och erfarenhet av fler samtal och möten

Genom att fortsätta ringa kalla samtal, återkoppla med samtal och mail och gå på fler kundmöten får du mer träning vilket ger dig mer erfarenhet. Var uppmärksam och lär dig vad de brukar fråga om och hur de reagerar på det du säger eller presenterar. Analysera din kontakt med kunderna och hitta förbättringsmöjligheter och finslipa din strategi.

Sälj mer genom att satsa på merförsäljning

Ta dig tid att gå igenom dina produkter och tjänster för att se hur du kan hitta vilka som relaterar till varandra. Vilka produkter eller tjänster skulle kunna fungera att sälja till en och samma kund eller rättare sagt vilka löser bättre tillsammans ett problem för dina kunder? Genom att ta fram en färdig plan kan du mycket lättare satsa på merförsäljning när en kund köper något.

Leave a Reply