Enkla tips för att öka din försäljning

Att bli mer framgångsrik med din försäljning är säkert något du önskar om du inte redan känner att du har lyckats. Ibland kan vi alla fastna i gamla tankemönster med det finns en hel del grundläggande steg för bättre framgång. Vi ger dig här enkla tips för att öka din försäljning.

 

Vänta inte på att kunderna hittar dig

Planera in tid för att varje dag ha olika aktiviteter för att hitta nya kunder Vänta inte på att kunderna hittar dig utan gör något aktivt varje dag för att skaffa fler kunder.

Var aktiv i sociala medier där dina kunder befinner sig och visa upp din expertkunskap genom att hjälpa till med att lösa deras problem. Om du är ett B2B företag så fundera ut vilka företag som skulle kunna vara potentiella kunder. Gör en lista och sätt dig och ring kalla samtal eller skicka mail till rätt personer inom företaget.

 

Leta fram dina VIP-kunder

Vilka har varit dina bästa kunder det senaste året? Skicka iväg ett VIP-erbjudande som bara gäller denna kundgrupp.

Kan du paketera ditt erbjudande individuellt per kund är det ännu bättre och det är större chans att de nappar på ditt erbjudande. Det kräver lite förarbete att skapa individuella lösningar men kan visa sig vara riktigt lönsamt.

 

Öka din försäljning genom att hitta smarta samarbeten

Vilka andra företag vänder sig till samma målgrupp som du? Försök att hitta smarta samarbeten där du och ett eller flera andra företag kan komplettera varandra utan att konkurrera. Att hitta bra samarbeten kan öka din försäljning.

Erbjud ett paket av era produkter eller tjänster till både befintliga och nya kunder. På detta sätt delar ni med er av era kunder som är köpbenägna och kanske att ni kan knyta till er dessa kunder lättare framöver genom att ni har kompletta produkter och tjänster som underlättar för målgruppen.

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *